in ,

AngryAngry LoveLove OMGOMG CuteCute

מה חדש ב5G? מה ההבדל בין דור 1 לדור 2 לדור 3 לדור 4 ולדור 5 החדש?

היום כבר קשה לדמיין טלפון בלי אינטרנט, לכולם כמעט יש סמארטפון מהיר עם חיבור לרשת, אך כעת רגע לפני שאנחנו מתחילים מהפכה חדשה בשם 5G הדור החמישי של הסלולר, זה הזמן לראות איך התקדמנו מאז הדור הראשון 1G ועד היום לדור החמישי 5G – השוואה דור ראשון מול דור שני מול דור שלישי מול דור רביעי ומול דור חמישי.

דור ראשון 1G

חלקכם אולי עדיין זוכרים את ימיהם הראשונים של הטלפונים הסלולריים, אי שם בשנות ה-80, בהם ניתן היה למצוא אותם רק בחו”ל (בארץ הם עוד לא היו ממש זמינים). אותם מכשירים היו גדולים, כבדים ועם סוללה חלשה, פעלו בצורה אנלוגית לחלוטין, הם לא היו מאובטחים כלל וכל מה שהיה ניתן לעשות דרכם זה להוציא ולקבל שיחות קוליות. הרשת הסלולרית בדור הראשון הייתה בחיתוליה, ורמתה הייתה נמוכה – איכות העברת הקול בשיחה הייתה משובשת, ולרוב לא היה אפשר להשלים שיחה שלמה מבלי שהיא תתנתק באמצע.

דור שני 2G

בתחילת שנות ה-90 קיבלנו את הדור ה-2 של הרשתות הסלולריות, שהפכו מאנלוגיות לדיגיטליות, מה שאפשר להתחיל להצפין שיחות ולהעביר הודעות טקסט (SMS) ומדיה (MMS) בין הטלפונים; אמנם קצבי ההעברה היו איטיים מאוד בתחילה אך זה כבר היה שדרוג לעומת הדור ה-1. בנוסף אפשרה הטכנולוגיה המתקדמת את התפתחותם של שירותים חדשים כמו שיחות ועידה דרך הנייד, שירות שיחה ממתינה, נדידת נתונים (שימוש בטלפון הסלולרי בחו”ל) וחיוב משתמשים לפי השירותים שהם צורכים. בשלב זה החלו הטלפונים הסלולריים להיות יותר ויותר נפוצים כאן בארץ, וראינו כיצד עוד ועוד אנשים מצטיידים במכשירים, שכונו בזמנו על ידי רבים כ”לבנים” בשל גודלם הפיזי.

דור שלישי 3G

לקראת סוף שנות ה-90 ראינו קפיצה נוספת בטכנולוגיית הטלפונים הניידים, עם המעבר לרשתות סלולריות מהדור ה-3. כאן כבר הייתה עלייה משמעותית בקצב העברת המידע בין טלפונים, מה שאפשר להתחיל לקיים שיחות וידאו דרך המכשיר הנייד ואפילו להתחבר לאינטרנט בצורה כזו או אחרת. בנוסף בדור הזה עלתה רמת האבטחה של המכשירים הסלולריים, שהיו יכולים לוודא ולאמת את זהות הרשת שאליה הם מתחברים ולמנוע התחברויות לרשתות מזויפות.

דור רביעי 4G (מה שאנחנו משתמשים בו היום)

עשור לאחר הצגת דור 3, בשנת 2008, הרשתות הסלולריות קפצו בעוד מדרגה והגיעו אל הדור ה-4 (4g) שהביא איתו קצב העברת מידע גבוה בהרבה וגישה נוחה ופשוטה של הטלפונים הניידים שלנו לרשת האינטרנט. כל זה הוביל אותנו להתפתחות הטלפונים החכמים ועולם האפליקציות והאינטרנט הסלולרי הפשוט, הנוח והמהיר שאנו מכירים כיום.

דור חמישי 5G

עכשיו, עם כניסת העשור השלישי של המאה ה-21, העולם מתקרב בצעדי ענק לדור 5 של הרשתות הסלולריות, כשהתשתיות לשם כך הולכות ונפרשות במדינות שונות ברחבי הגלובוס – לרבות בארצנו, שמתכוננת לקראת קליטתו. מה עוד הדור הזה יכול לחדש לנו, אתם בטח שואלים? תומכי המעבר לטכנולוגיה החדשה מבטיחים לנו ערוצי קליטה גדולים יותר – כלומר עלייה עוד יותר חדה במהירות העברת הנתונים לטלפון שלנו, זמני המתנה קצרים יותר (במקום כ-30 שניות שאתם צריכים לחכות היום עד שעולה ומתעדכנת לכם אפליקציה מסוימת, זה ייקח שנייה אחת), ויכולת להתחבר ליותר מכשירים בבת אחת. כל אלו יעזרו לחבר את העולם שלנו עוד יותר לרשת האינטרנט, כך שנוכל להפוך עוד ועוד דברים בחיינו ל”מוצרים חכמים” – כך לפחות טוענים הדוברים בעד שדרוג טכנולוגי זה.  לעוד פרטים על רשת הדור החמישי לחץ כאן לפורטל דור 5 ולחץ כאן לכתבת הסבר מפורט על 5G

Written by עידן

מה קורה קוראים וקוראות יקרים:)?

אני עידן ואני המנהל והמייסד של אתר Widgeti ואת ערוץ היוטיוב שלנו:)

אני מגיל קטן חיי ונושם טכנולוגיה!
מהwindowsXP ועד היום אני אוהב טכנולוגיה, לומד טכנולוגיה ונכון לשלוש שנים האחרונות גם כותב ומפיק תכני טכנולוגיה.

סמארטפון - iPhone11 | מחשב: MacBook Pro 15" 2017

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

האם טכנולוגית 5G מסוכנת? כל הפרטים

כך יראו חיינו בעולם 5G – השינויים הגדולים שה 5G יביא