in ,

סיכום מלא מליצתי בדאגתי / שלמה אבן גבירול – סיכום לבגרות בספרות [עדכני]

דאגתי” של ר’ שלמה אבן גבירול הוא סיפור על פסיכואנליטיקאי שמתחיל להיות דאג לאישה צעירה שהוא מטפל בה. המטפל מתחיל להתחיל בסיבובי מחשבה מטורפים ומפריעים, מה שמוביל להפיכתו למטורף.

הפיכת המטפל למטורף: הסיפור מתחיל בצורה מאד צפויה ומוכרת, עם הצגת תוך כדי כך של המטפל המתפקד בתור הגיבור הראשי. מתחילת הסיפור, הקורא יכול להגיע למסקנה נכונה כי המטפל לא מצליח לנהל את המחשבות והרגשות שלו עם הטיפול במטופלת. עם זאת, המחבר מפתיע את הקורא בהפיכת המטפל למטורף,

כשהוא מתחיל לדבר ולפעול כמו שכל אדם מטורף עושה. הצירוף בין הסיבובי מחשבה מטורפים והמחשבות הסטייתיות הופכים את המטפל לאדם שכבר אינו ראוי להיות מטפל.

הודעת הסופית

הודעת הסופית של המחבר נוגעת למורל המעמיק של הסיפור. הוא מוצג כמטפל שנעשה לו רענון מתוך הניסיון שלו לטפל במטופלת, והחשיבה המעמיקה היא שהמטפל עצמו זקוק לטיפול.

הסיפור מוצג כך שהקורא יכול לזהות כמה חשיבות יש לטיפול והשפעתו על המטפל עצמו. המחבר מפעיל פעולה זו באמצעות הצגת ההשפעה השלילית והקשה של חשיבות הטיפול ואיך המטפל עצמו עשוי לצרוך טיפול.

אמצעים אומנותיים

ביצוע סיכום למבחן הבגרות על “בדאגתי” מאת ר’ שלמה אבן גבירול דורש הבנה של אמצעים אומנותיים המופיעים בטקסט. המחבר משתמש באמצעים אלו כדי ליצור יצירה משכנעת ומרתקת. אמצעים אלו כוללים כמויות גדולות של דימויים, מטאפורות וניגודים המשתלבים במבנה השיר ומעניקים לו אפקט עוצמתי ומושכל.

מבנה השיר: השיר “בדאגתי” מורכב מארבעה שורות בכל סטנזה, כאשר כל שורה מכילה ששה מילים. המבנה הזה מעניק לשיר איזון ומוסיף לו קצב וזרימה עם זאת, השיר מכיל רבים רבים מדוייקים שונים ופעמים נוגע במורכבות תזמורתית ופעמים נוגע בסימפוניות, מה שמאפשר לו לשדר מגוון רחב של מצבי רוח ורגשות.

מטאפורות: בשיר “בדאגתי”, המחבר משתמש במטאפורות כדי להעביר את הרעיונות והמסרים העמוקים של השיר. לדוגמה, הפיכת המטפל למטורף משמשת מטאפורה לסכנת הטיפול והפרעת הקשר בין המטפל למטופל. המטאפורות הללו מוסיפות לשיר מימדיות.

דימויים: בשיר “בדאגתי”, המחבר משתמש בדימויים עשירים ומפורטים כדי ליצור תמונה מלאה של המצבים והרגשות של הגיבורים בשיר. לדוגמה, הדימוי של “הערפל שמסתיר את השמש” משמש כדי לתאר את הרוחות האפלות והדאגות של המטפל.

ניגודים: השיר “בדאגתי” מכיל מספר ניגודים עמוקים שמעניקים לשיר אפקט מרתק ועמוק. למשל, הניגוד בין הטיפול המקצועי לבין הפרעות הרגשותיות והמחשבות הסטייתיות של המטפל משמש כדי לתאר את הפירוק של הגישה המקצועית ואת התגברות הרגשותית על המטפל. הניגוד הזה מעניק לשיר עומק רב ומאפשר לו לשדר מסרים רגשיים עמוקים לקוראים.

בסיכום, “בדאגתי” הוא סיפור נוקב ומפתיע על ההשפעה של הטיפול על המטפל עצמו. הוא מראה כמה חשיבות יש לטיפול ואיך המטפל עצמו עשוי להיות זקוק לטיפול כדי להמשיך לטפל במטופלים שלו. הסיפור מציג צורה מאד יוצאת דופן של חשיבה פסיכולוגית והוא עשוי לעזור לקוראים להבין את ההשפעה העמוקה של הטיפול ולהבין את חשיבותו על המטפל עצמו.

Written by עידן

מה קורה קוראים וקוראות יקרים:)?

אני עידן ואני המנהל והמייסד של אתר Widgeti ואת ערוץ היוטיוב שלנו:)

אני מגיל קטן חיי ונושם טכנולוגיה!
מהwindowsXP ועד היום אני אוהב טכנולוגיה, לומד טכנולוגיה ונכון לשלוש שנים האחרונות גם כותב ומפיק תכני טכנולוגיה.

סמארטפון - iPhone11 | מחשב: MacBook Pro 15" 2017

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

איך לשנות את שפת ברירת המחדל באקסל Microsoft Excel

הנה הסיבה שטוויטר עומד להיות פחות שימושי עבור כולם (דעה)