in , ,

טלגרם מול Signal מול וואטסאפ – כל מה שאתם צריכים לדעת לפני שאתם עוזבים את WhatsApp (המדריך מלא)

רגע WhatsApp לא בטוחה? מה עדיף סיגנל או טלגרם, או שבכלל עדיף כבר להישאר עם וואטסאפ? הנה ההשוואה המלאה!

WhatsApp הפכה לאפליקציה החשובה לנו ביותר, כאשר כל השיחות שלנו, חיי החברה שלנו (קבוצות), ואפילו תזכורות (קבוצות אישיות) – הכל נמצא שם. אך ההודעה האחרונה של ענקית ה Social Media – פייסבוק, שהיא הבעלים של וואטסאפ, על שינוי מדיניות הפרטיות באפליקצייה, גורמת לרבים לחשוב ברצינות על לעזוב את WhatsApp.

מיד ב -7 בינואר, בציוץ ״שנשמע״ ברחבי העולם, איש הטכנולוגיה אילון מאסק צייץ שהוא בעד לעזוב את ווטסאפ ולעבור להשתמש ב- Signal. מנכ”ל טוויטר ג’ק דורסי צייץ מחדש את שיחתו. זו הייתה הסערה המושלמת – מספר המשתמשים החדשים ב- Signal ו- Telegram זינק מאז בעשרות מיליונים.

נתחיל בכך ש Signal, Telegram וגם WhatsApp משתמשים כולם בהצפנה מקצה לקצה(End to End) בחלק כלשהו של האפליקציה שלהם, כלומר אם גורם חיצוני מצליח לפרוץ ולראות את ההתכתבויות שלכם, הטקסטים יראו לו כג׳יבריש והיו לא ניתנים לקריאה. המשמעות היא שגם אנשים שעובדים בכל אחת מהאפליקציות האלה כביכול לא יכולים לראות את התוכן המדויק של ההודעות שלכם.

ועדיין בשורה התחתונה, אם פרטיות נמצאת בראש סדר העדיפויות שלכם, אל תבזבזו את זמנכם בשום אפליקציה מלבד Signal. נכון היא לא כוללת את כל הפיצ’רים שיש בוואטסאפ, והיא גם פחות נוחה אך – מדובר בפרטיות טהורה.

וכעת בואו נראה את כל ההבדלים בין האפליקציות השונות – Signal מול WhatsApp מול Telegram:

סיגנל – Signal

  • לא אוסף נתונים, מלבד מספר הטלפון שלכם
  • חינם, ללא פרסומות, במימון עמותת Signal ללא מטרות רווח
  • קוד פתוח לחלוטין
  • הצפנה: פרוטוקול Signal

אפליקציית Signal זמינה גם לאייפון וגם לאנדרואיד דרך חנויות האפליקציות App Store או גוגל פלי סטור (בהתאמה). מדובר באפליקציה בעלת קוד פתוח המסופק ללא תשלום על ידי עמותת Signal שהיא עמותה ללא כוונת רווח והיה בשימוש מפורסם מזה שנים על ידי משמשים שחרדים מאוד לפרטיות גבוהים כמו אדוארד סנודן.

הפונקציה העיקרית של Signal היא שהיא יכולה לשלוח – ליחיד או לקבוצה – הודעות טקסט, וידאו, שמע ותמונה מוצפנות לחלוטין. אופן ההרשמה דומה לשאר המתחרות, עלומר מספר טלפון זה כל שנדרש ואתם מוכנים.

כשמדובר בפרטיות, קשה לנצח את ההצעה של Signal. היא לא שומרת את נתוני המשתמש שלך. ומעבר ליכולת ההצפנה שלה, היא נותנת לך אפשרויות פרטיות מורחבות על המסך, כולל מנעולים ספציפיים לאפליקציה, חלונות קופצים ריקים, כלי אנטי מעקב מטשטשים פנים והודעות נעלמות.

באגים מזדמנים הוכיחו שהטכנולוגיה רחוקה מלהיות חסינה, אך הקשת הכוללת של המוניטין והתוצאות של Signal שמרה אותה בראש רשימת הכלים להגנת הפרטיות. ה”גרדיאן “, ה”וושינגטון פוסט”, “הניו יורק טיימס” (שממליץ גם על ווטסאפ) ו”וול סטריט ג’ורנל “ממליצים להשתמש בסיגנל כדי ליצור קשר בטוח עם עיתוניהם.

במשך שנים, אתגר הפרטיות המרכזי של Signal לא היה הטכנולוגיה אלא האימוץ הרחב יותר. שליחת הודעת אות מוצפנת היא נהדרת, אך אם הנמען שלך אינו משתמש ב- Signal, אז איןו לכם ברירה חוץ מלהשתמש באפלקציה אחרת או להישאר מאחור…

כעת, לאחר שההמלצות של מאסק ודורסי שלחו זרם של משתמשים לאפליקציה, האתגר הזה אולי יהפוך להיות נחלת העבר.

טלגרם – Telegram

  • נתונים המקושרים אליך: שם, מספר טלפון, אנשי קשר, מזהה משתמש
  • ממונת כעת בעיקר על ידי מייסד האפליקציה
  • קוד פתוח חלקי בלבד
  • הצפנה: MTProto

Telegram נופל איפשהו באמצע סולם הפרטיות, והוא נבדל מאפליקציות מסנג’ר אחרות בגלל מאמציו ליצור סביבה בסגנון רשת חברתית. הוא אמנם לא אוסף נתונים רבים כמו וואטסאפ, אך הוא גם לא מציע שיחות קבוצתיות מוצפנות כמו וואטסאפ, וגם לא פרטיות נתוני משתמשים ושקיפות של חברות כמו Signal. הנתונים שנאספו על ידי טלגרם ויכולים להיות מקושרים אליך כוללים את שמך, מספר הטלפון, רשימת אנשי הקשר ותעודת המשתמש שלך.

טלגרם גם אוסף גם את כתובת ה- IP שלך, משהו אחר ש- Signal לא עושה. ובניגוד ל- Signal ו- WhatsApp, ההודעות האישיות של טלגרם אינן מוצפנות כברירת מחדל. במקום זאת, עליכם להפעיל אותם בהגדרות האפליקציה. גם הודעות לקבוצות בטלגרם אינן מוצפנות. חוקרים מצאו כי בעוד שחלק מתכנית ההצפנה MTProto של Telegram הייתה קוד פתוח, חלקים מסוימים לא היו, כך שלא ברור לחלוטין מה קורה לטקסטים שלכם ברגע שהם נמצאים בשרתי Telegram.

לאחרונה, בפריצה שהייתה לשרתי טלגרם, כ- 42 מיליון תעודות זהות ומספרי טלפון של משתמשי טלגרם נחשפו במרץ 2020, הפעולה מיוחסת לפקידי סייבר של ממשל איראניים. זו הייתה ההפרה המסיבית השנייה הקשורה לאיראן, לאחר שנחשפו 15 מיליון בשנת 2016. בנוסף לכן, באג בטלגרם נוצל על ידי הרשויות הסיניות בשנת 2019 במהלך המחאה בהונג קונג. לאחרונה, תכונה שעובדת על GPS המאפשרת למצוא אחרים בקרבתך יצרה בעיות ברורות לפרטיות.

וואטסאפ – WhatsApp

  • נתונים המקושרים אליך: יותר מדי … הפירוט המלא בהמשך
  • חינם; גרסאות עסקיות זמינות בחינם, במימון פייסבוק
  • לא קוד פתוח, למעט הצפנה
  • הצפנה: פרוטוקול Signal

בואו נהיה ברורים: יש הבדל בין אבטחה לפרטיות. אבטחה היא שמירה על הנתונים שלך מפני גישה ללא אישור, ופרטיות היא שמירה על זהותך ללא קשר למי שיש גישה לאותם נתונים.

בחזית האבטחה, ההצפנה של WhatsApp זהה לזו של Signal, וההצפנה הזו מאובטחת. אך פרוטוקול ההצפנה הזה הוא אחד מחלקי הקוד הפתוח הבודדים של WhatsApp, ולכן אנו מתבקשים לסמוך על WhatsApp יותר ממה שאנחנו על Signal.

הטלפון של ג’ף בזוס נפרץ בינואר 2020 באמצעות הודעת וידאו בוואטסאפ. בדצמבר אותה שנה טען היועץ המשפטי לממשלה של טקסס – אם כי זה לא הוכח – כי פייסבוק וגוגל ביצעו עסקה ׳מתחת לשולחן׳ על מנת לחשוף את תכני ההודעות בוואטסאפ. הגיבוי הלא-מבוססת-ענן של ווטסאפ נחשב זה מכבר על ידי מומחי פרטיות כסיכון והייתה אחת הדרכים שה- FBI השיג ראיות על המסדר הפוליטי הידוע לשמצה פול מנפורט. ליתר דיוק, ווטסאפ התפרסמה גם כמקלט לאמני תרמית וספקי תוכנות זדוניות במהלך השנים (בדיוק כמו שטלגרם משכה נתח משלה של התעללות בפלטפורמה).

למרות הפריצות, לא ההיבט הביטחוני הוא שמעניין את כולם ב WhatsApp אלא הפרטיות. אף אחד לא להוט שפייסבוק תתקין עוד תוכנה בטלפון שלו שממנה היא יכולה לשלוף עוד נתונים עלינו.

כש- WhatsApp אומר שהיא לא יכולה לראות את תוכן ההודעות המוצפנות שאתה שולח למשתמש אחר ב- WhatsApp, מה שזה לא אומר זה שיש רשימה שלמה של נתונים אחרים שהיא אוספת ויכולים להיות מקושרים לזהותך: המספר זיהוי הייחודי של המכשיר שלך, נתוני שימוש ופרסום, היסטוריית רכישות ומידע פיננסי, מיקום פיזי, מספר טלפון, פרטי יצירת הקשר שלך ושל רשימת אנשי הקשר שלך, אילו מוצרים מעניינים אותך, באיזו תדירות אתה משתמש באפליקציה וכיצד אתה משתמש בה. והרשימה נמשכת. וזה הרבה יותר מסיגנל או מטלגרם.

דובר וואטסאפ ציין כי הם מגבילים את מה שהמערכת עושה עם נתוני משתמשים אלה, וכי איסוף הנתונים חל רק על משתמשים מסוימים. למשל, איסוף נתוני עסקאות פיננסיות יהיה רלוונטי רק למשתמשי WhatsApp בברזיל, שם השירות זמין.

״אנחנו לא משתפים את אנשי הקשר של המתמשים עם פייסבוק, ואנחנו לא יכולים לראות את מיקומך כאשר אתה משתף אותו״

דובר WhatsApp

עוד הוא אמר:

“בעוד שרוב האנשים משתמשים ב- WhatsApp רק כדי לשוחח עם חברים ובני משפחה, התחלנו גם להציע לאנשים אפשרות לשוחח עם עסקים בכדי לקבל עזרה או לבצע רכישה, עם רשויות הבריאות על מנת לקבל מידע על COVID19, ועבור תמיכה באלימות במשפחה. שיחה עם סוכנויות, ועם בודקי עובדות כדי לספק לאנשים את היכולת לקבל מידע מדויק “, “ככל שהרחבנו את השירותים שלנו, אנו ממשיכים להגן על הפרטיות של אנשים ולהגביל את המידע שאנו אוספים.”

דובר WhatsApp

האם וואטסאפ נוחה יותר מסיגנל וטלגרם? ברור. האם היא יפה יותר? בוודאי. האם היא מאובטחת באותה מידה? לא נדע אלא אם כן נראה יותר מקוד המקור שלו. אבל האם זה יותר פרטי? לא כשמדובר בכמה נתונים הוא אוסף באופן יחסי.

ולכן בשורה התחתונה, לפרטיות, ברור שאנחנו ממליצים על מעבר לסיגנל, היא הכי מאובטחת מבין השלושה, והיא גם שומרת לנו על הפרטיות, שזה לא פחות חשוב. אך הבעייה האמיתית היא שעל מנת לנוכל לעבור לסיגנל, גם החברים שלנו וכל מי שאנחנו מדברים איתם חייבים לעבור ל Signal, וזה כבר הרבה יותר מורכב…

Written by עידן

מה קורה קוראים וקוראות יקרים:)?

אני עידן ואני המנהל והמייסד של אתר Widgeti ואת ערוץ היוטיוב שלנו:)

אני מגיל קטן חיי ונושם טכנולוגיה!
מהwindowsXP ועד היום אני אוהב טכנולוגיה, לומד טכנולוגיה ונכון לשלוש שנים האחרונות גם כותב ומפיק תכני טכנולוגיה.

סמארטפון - iPhone11 | מחשב: MacBook Pro 15" 2017

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מותג JLAB האמריקאי משיק בישראל את סדרת האוזניות המותאמות לילדים JBuddies

הדלפה – מחשב המקבוק אייר הבא של אפל צפוי להיות דק וקל יותר – הנה כל השמועות על ה MacBook Air הבא