איך מחשבים מיסי יבוא? כמה זה יעלה לי? יש עלויות משלוח? לשים כרטיס אשראי? כך תרכשו נכון באינטרנט בקיץ הקרוב.
אחוזי הקנייה המקוונת עולה כל שנה, אך עדיין רבים מסתבכים עם עולם הקניות המקוון, לכן במדריך הקרוב נעבור על כל מה שחשוב לדעת לפני שרוכשים באינטנרט.
לחפור זה לא תמיד רע
נסו לעשות סקר שוק לפני רכישת כל מוצר, עברו על האתרים השונים כמו אמזון, אייביי, גירבסט, באנדגווד,דיל אקסטרים ועוד ובדקו איפה המחיר הנמוך ביותר. כמובן שבמוצרים קטנים ההפרשים קטנים ולפעמים פשוט עדיף לרכוש מהחנות הכי נוחה לכם, אך כאשר רוכשים מוצר יקר, הפרשי המחירים בין החנויות השונות יכול להיות גדולים מאוד ולכן יש לעשות סקר שוק שיכול לעזור לכם במציאת המחיר הנמוך ביותר למוצר אותו בו אתם מעוניינים.
בדקו כמה מיסים ומע״מ תצטרכו להוסיף
בארץ כל מוצר אותו אתם רוכשים ברשת ומחירו עולה על 75 דולרים, מחויב בהוספת מיסי יבוא. את המיסים הללו ניתן לחשב בתצורה עצמאית באמצעות כלים מחשבוני מיסי יבוא אשר נמצאים ברשת, כמו זה הנמצא באתר Widgeti, לחצו כאן לכניסה למחשבון מכס מס יבוא של האתר.
בכלי זה כל שעלכם לעשות כדי לראות את המחיר המוגמר של המוצר לאחר כל המיסים והמע״מ הוא להכניס את הקטגוריה הראשית של המוצר, הקטגוריה המשנית ומחיר המוצר בכל מטבע ומיד תוכלו לראות את המחיר המלא של המוצר, את עלויות המע״מ בנפרד, ועלויות המיסים בנפרד. וכך לקבל אינדיקציה על המחיר המלא של המוצר.
דרך הגב, בחנויות כמו אמזון לדוגמא מוצרים לחלק גדול מהמוצרים במעמד הקנייה נוספים לבד עלויות השילוח המיסים.
בדקו אם המוצר נשלח ארצה, ואם כן כמה זה יעלה לכם
בחלק מהחנויות מחירי השילוח לא נכללים במחיר המוצר אותו אנו רואים בדף המוצר, ויש להוסיף אותם בחשבון במחיר המלא של המוצר. בחלק נוסף של המקרים המוצר כלל לא נשלח לישראל ולכן לא תוכלו כלל להזמינו לישראל. במקרה כזה שהמוצר לא נשלח לישראל יש להשתמש בשולח צד שלישי, אליו תשלחו את המוצר וכאשר המוצר יגיע אליו הוא ישלח לכם את המוצר. זה יכול להיות חבר שגר בחו״ל, בן משפחה אך גם ישנם חברות שנותנות שירות כזה, אך חשוב לזכור שזה לא תמיד זול ויש לבדוק גם לאחר מחירי השילוח המוצר נמכר במחיר טוב מבארץ.
לשים את כרטיס האשראי שלי?
תמיד עדיף שלא, ניתן להשתמש בשירותים כמו פייפאל שלנו בתור צרכנים לא עולים אף לא שקל. שירותים אלה נותנים לנו אפשרות לא לחשוף את פרטי האשראי שלנו ואף במקרה של בעייה כמו המוצר לא הגיע, המוצר הגיע שבור, או המוצר לא נראה כמו שהובטח באתר לקבל החזר כספי. עם זאת יש אתרים שלא תומכים בפייפאל, ולכן עדיף בחלקם פשוט לא לרכוש. לדוגמא חנות אמזון לא תומכת בפייפאל אך היא כוללת שירות לקוחות מדהים שחלק יטענו שהוא טוב מזה שנקבל בפייפאל ועל כן ניתן לסמוך על אמזון עם פרטי כרטיס האשראי, גם אלי אקספרס לא תומכים בפייפאל גם להם יש שירות לקוחות טוב וניתן לסמוך עלהם רוב המקרים. אך תמיד הכי טוב לרכוש באמצעות פייאפל ולכן בחנויות שאינכם מכירים, אל תשכחו לשמוש בפייפאל בעת הקנייה ואם האתר לא תומך פייפאל עדיף לא להשתמש בו.