הדבר העיקרי שכדאי לזכור בעת בחירת מארז (כייס) למחשב הוא המקום בו תניחו את המחשב. המיקום הסופי של המחשב יכתיב עד כמה אתם יכולים (או לא יכולים) ללכת, וזה גם יעזור לקבוע אם תכונות שונות של מארזי פרימיום הן שוות להתמקדות. אתם כמובן לא רוצים לשלם עבור חלון צד במארז אם המחשב יוסתר מתחת לשולחן העבודה שלכם, למשל.
המארזים מגיעים בדרך כלל בשלושה גדלים: Full-tower, mid-tower, ו mini-tower. אלה קטגוריות כלליות מאוד (גדלי המקרים אינם סטנדרטיים בקרב היצרנים), אך הם מבוססים על גודל לוח האם.
מה ההבדל בין המארזים?
אולי גם יעניין אותך:
מארזי מגדל מלא Full-tower
מארזי Full-tower נועדו להתאים גם ללוחות אם מורחבים של ATX וגם על לוחות אם סטנדרטיים בגודל מלא של ATX. הם בדרך כלל מודדים סביב 22-24 אינצ׳, אורך 18-20 אינצ׳ ורוחב יותר מ 8 אינצ׳.
סביר להניח שתרצו מארז Full-tower במידה ואתם רוצים להשתמש בלוח אם Extended-ATX (אם כי מארזים נבחרים של mid-tower מתאימים גם ללוחות אם Extended-ATX) או אם ברצונכם להכניס מערכת קירור נרחבת או אחסון נוסף. אף על פי שמארזי Full-tower יכולים לאכלס גם לוחות אם מסוג Mini-ITX, אך אין יתרון ברור לבניית מבנה באופן זה.
מארזי mid-tower מארז רגיל
מארזי mid-tower נועדו להתאים ללוחות אם ATX סטנדרטיים בגודל מלא. באופן כללי, mid-tower הוא הגודל של המארזים הנפוץ ביותר. מידותיהם יכולות להשתנות לא מעט, אך מקרים אלה נמדדים בדרך כלל בסביבות 18-20 אינצ׳, אורך 17-20 אינצ׳ ורוחב 6-8 אינצ׳.
מארזים אלה בדרך כלל מרווחים מספיק לבניית מחשבי גיימינג מעולים עם כמה כרטיסי מסך, כמה כוננים קשיחים ומערכת קירור רגילה.
מארזי Mini-tower
מארזי Mini-tower, או בניית צורה קטנה (SFF), הם קומפקטיים ומתוכננים להתאים למספר לוחות אם קטנים יותר, כמו לוחות אם מיני ITX.
בעוד שבניית SFF עשתה דרך ארוכה בדורות האחרונים, Mini-tower – במיוחד אלה המשתמשים בלוחות אם מיני ITX – דורשים ממכם לתכנן בקפידה רכיבים (ייתכן שיהיה עליכם להשתמש ברכיבים שמיועדים במיוחד לMini-tower, כגון מחצית GPUs אורך) וקירור, מה שמשאיר מעט מקום לשדרוג לאחר סיום הבנייה.
מסיבה זו, אנו לא דוגלים בבניית SFF עבור בונים חדשים, אך הם יכולים להוות אתגר מהנה אם כבר בניתם מחשב או שניים.
ברגע שאתם מבינים כמה גדול אתם רוצים ללכת, חפש מארז שקרוב לגודל זה. אם אינך מוגבל בגודל ספציפי, עדיף לטעות בצד הגדול יותר. סביר להניח שתגלה שקל יותר לעבוד עם מארז גדול יותר ויהיה לך זמן חלק יותר בשדרוג המחשב האישי שלך בעתיד.
עם זאת, בעוד שקצת גדול יותר טוב, גדול משמעותית אינו בהכרח טוב יותר: מארזים גדולים יכולים להסתיים בנקודות חמות אם לא מקוררים כראוי.
כל גדלי המארזים זמינים בנקודות מחיר שונות, ולכן לא יהיה קשה למצוא מארז שמתאים לתקציב שלכם. מארזים יקרים יותר עשויים לכלול תכונות פרימיום ונוחות כגון סינון רעשים, חומרי בנייה איכותיים יותר, כלובי כונן נשלפים וניהול כבלים אטרקטיבי יותר, אך תכונות אלה בדרך כלל לא ישפיעו בצורה ניכרת על הביצועים.