in , ,

פלייסטיישן 5 מול Xbox Series X מה עדיף לי לקנות? ההשוואה המלאה והמקיפה

יצאנו לבדוק מה ההבדלים בין ה Xbox Series X והפלייסטיישן 5 ? ובמה כל קונסולה טובה מהשנייה? כדי להבין איזה קונסולת הדור הבא כדאי לכם לקנות!

זה הגיע, שאלת השאלות כאשר יוצא דור חדש של קונסולות – ״מה עדיף לי לקנות?״ ״איזה קונסולה טובה יותר PS5 או Xbox Series X״. בכתבה הבאה החלטנו להציב את שתי הקונסולות, אחת מול השנייה, בכדי לבדוק איזה קונסולה טובה יותר, ואיזה קונסולה כדאי לכם לקנות.

גם ה- Xbox Series X וגם ה- PS5 הם שפור משמעותי מאוד מול מקביליהם מהדור האחרון, ומציבים אותם בליגות עם כמה ממחשבי הגיימינג הטובים ביותר בשוק. באופן פנימי, קונסולות הדור הבא של מיקרוסופט וסוני דומות מאוד, אך ישנם הבדלים. בכתבה אנו נראה מה הם ההבדלים וכן גם על גורמי מפתח אחרים שיש לקחת בחשבון, כמו משחקים אקסלוסיבים (בלעדיים), מנויים, ציוד היקפי ועוד.

PS5 מול Xbox Series X – מפרט וביצועים

אחד המרכיבים העיקריים של כל שינוי דורי הוא השאיפה לכוח. שתי הקונסולות חזקות משמעותית מקודמותיהן, אך באיזו מידה בדיוק?

שילוב חומרה חדשה מעניקה למפתחים הזדמנות להתאים את שאיפותיהם ולמשוך רעיונות חדשים שלא היו אפשריים בחומרה ישנה יותר. ואכן, לסוני ולמיקרוסופט יש את ההזדמנות להגדיר מחדש מה אפשרי בגיימינג עם PS5 ו- Xbox Series X. אל תטעו – שינויים מהותיים בדרך בה אנו משחקים מגיעים, והכל מתחיל בטכנולוגיה ארוזה בצבע שחור חלק או קופסה לבנה הדומה לחללית.

אם המעבד הוא מוח שמטפל בחישובים פנימיים, אז ה- GPU הוא הלב; הוא משמש לעיבוד גרפיקה ושיפור פונקציונליות המעבד על ידי האצה והפצה מחדש של זרימת הנתונים. מה זה אומר? ביסודו של דבר, המעבד והכרטיס הגרפי צריכים לעבוד בהרמוניה על מנת שקונסולות הדור הבא ישיגו יכולות משחק ריאליסטיות יותר, מרהיבות יותר ו ray-tracing. באופן לא מפתיע, גם סוני וגם מיקרוסופט בחרו שוב את חברת הטכנולוגיה AMD למשימה זו.

הקונסולות SSD (‘כונן מצב מוצק’) חשוב באותה מידה. זה מאפשר טעינה מהירה הרבה יותר, וזה מחליף משחק אמיתי. להיפרד מטעינת מסכים כפי שאנו מכירים אותם.

האם PS5 חזק יותר מ- Xbox Series X, או להיפך?

המעבד של ה- PS5 הוא שבב Ryzen מותאם אישית מהדור השלישי (Zen 2 בעל שמונה ליבות ארוז עם ארכיטקטורת AMD’s proprietary 7nm Zen Microarchitecture). גם המאיץ הגרפי מגיע מ AMD ומדובר בגרסה מותאמת אישית Radeon Navi של AMD, שיכולה לדמות אודיו תלת-ממדי ולתמוך ב ray-tracing. באופן ספציפי יותר, הוא מציע 10.28 teraFLOPs ו- 36 CUs (‘יחידות מחשוב’) ב -2.23 GHz. זה משולב עם 16GB GDDR6 RAM. מבחינת אחסון, ה- PS5 כולל SSD בנפח 825GB מותאם אישית שפועל ב -5.5 GB לשנייה, עם מקום להרחבה לכונני SSD מסוג NVMe או כוננים קשיחים סטנדרטיים לבחירת המשתמש.

המפרט המלא של הפלייסטיישן 5 מול הפלייסטיישן 4

ה-Xbox Series X, מגיע עם מפרט די דומה: מעבד Zen 2 בעל 8 ליבות של AMD, במהירות דינמית של עד 3.8GHz; מעבד גרפי בארכיטקטורת RDNA 2 של AMD במהירות דינמית של עד 1.825Ghz או 12.15 טרהפלופס; זיכרון 16GB מסוג GDDR6 במהירות של עד 560GB/s ב-10 הגיגה הראשונים, ועד 336GB/s ב-6 הגיגות הנותרים; ולבסוף כונן SSD בנפח 1 טרה בייט מסוג NVME עם מהירות כתיבה של עד 4.8GB/s.

השוואת חומרה Xbox Series X מול Xbox Series S מול Xbox One X

אז בואו נתייחס לפיל בחדר: נראה ש- Xbox Series X חזק ומהיר יותר בכל אחד ממרכיבי המפתח: מעבד מהיר יותר, מאיץ גרפי חזק יותר וגם יותר ואחסון SSD.

אז האם זה הכל? לא בדיוק. הדברים הרבה יותר מסובכים ברגע שמתעמקים קצת יותר. ראשית, יש רק פער זעיר בין שני המעבדים המבחן המציאות (בעיקר בגלל טכנולוגיות יעילות חשמל שיש באקסבוקס), וכנראה שהם יהיו כמעט זהים מבחינת ביצועים כתוצאה מכך. באשר לגרפיקה, ל Series X יש חלק ניכר מהכוח הודות לשני teraFLOPs הנוספים … ועדיין כנראה שהמשחקים בשתי הפלטפורמות יהיו מוגבלים על ידי המכנה המשותף הנמוך ביותר, אחרי הכל, כך שגם אם המשחקים יהיו מעט יפים יותר ב- Xbox, לא יהיה פער אדיר. ולמען האמת, ״זה לא כמה teraFLOP יש לך זה איך אתה משתמש בהם״.

אם כבר מדברים על זה, הדברים מורכבים עוד יותר על ידי ההבדל במהירות CU. למרות של- PS5 יש פחות teraFLOPs, כל אחת מ -32 יחידות המחשוב פועלות מהר יותר מכל אחת מ52 היחידות שיש באקסבוקס. וקשה לדעת מה טוב יותר, מדובר בגישות שונות מאוד.

וזה PS5 לעומת Xbox Series X בקצרה. מבלי לראות את שתי המערכות פועלות זו לצד זו,השוואה על הנייר. שתי הקונסולות תומכות באופן מקורי ברזולוציות 4K ב -60 פריימים לשנייה עם הבטחות של 8K בעתיד, למשל, וקצב פריימים של עד 120Hz במקרים מסוימים.

נושא ה- SSD הוא עניין אחר, עם זאת. למרות שהאחסון של ה- PS5 נראה נחות ממבט ראשון (825 ג’יגה בייט לעומת 1 טרה-ל Series X),יש הבדלים במהירות של כל אחד מהכוננים. ה- PS5 SSD יכול להגיע ל 5.5 ג’יגה לשנייה וזה כפול מ -2.4 ג’יגה-בייט לשנייה מסדרה X. מה המשמעות במונחי היום יום? ה- PS5 יכול לטעון משחקים, לפחות על הנייר, בצורה מהירה במידה ניכרת מאשר Xbox Series X, אם כי במבחן המציאות, בדיקות מציגות זמני טעינה דומים בערך.

עיצוב

לכולנו היה זמן רב להסתכל הן על קונסולות הדור הבא ברשת (טרם הושקו) , והבדל העיצוב הוא למעשה ההבדל המהותי הראשון שניתן להבחין בו בין שתי הקונסולות.

אמנם הרבה מזה נובע לטעם האישי, אך חשוב לזכור שהונסולה תשב במזנון בסלון כמה שנים טובות, ולכן עיצוב יכול להיות חשוב. ה- PS5 היא חללית ראוותנית, הדומה לטכנולוגיית חייזרים עתידנית כלשהי, בעוד ש- Xbox Series X הוא פשוט קופסה. קופסא שחורה וזהו…

מטבע הדברים זה פיצל את כולם באמצע. חלק מצוות Widgeti אוהבים את הסגנון המוזר יותר של ה- PS5, ״כי זה הדור הבא! זה העתיד! אנו רוצים שהקונסולות שלנו ייראו מהדור הבא״, בעוד שאחרים חושבים, שהעיצוב המופשט, הפשוט של ה Xbox Series X הוא משמעותית מתאים יותר לקונסולה שיושבת בסלון שלנו. ולכן זה פשוט עניין של העדפה אישית!

וכעת בואו נהיה גלויים – המראה של הקונסולה לא יעשה שום הבדל מבחינת היכולת שלהם לשחק משחקים. שתי הקונסולות גדולות מקודמותיהן כדי להתאים למפרט זה, אך כל אחת מהן מעוצבת בדרך שונה. עד כה נראה כי שתי הקונסולות מריצות במשחקים ללא רעש מעריצים מורגש.

שלטי המשחק

כמו הקונסולות בהן הם תומכים, גם בקרי המשחק DualSense ושלט ה Xbox Series X שונים מבחינה אסתטית. בצד של סוני, אף על פי שהוא לא מהותי כמו שינוי העיצוב של הקונסולה עצמה, ה- DualSense מהווה שינוי ענק מבקר הפלייסטיישן המסורתי שכמעט ולא השתנה מ- PS1 ל- PS4. לעומת זאת, בקר ה- Xbox Series X נראה כמעט זהה לבקר ה- Xbox One, אך כולל כמה תכונות חדשות.

זה הוגן לומר שסוני שמה דגש גדול יותר על בקר ה- PS5 מאשר על מיקרוסופט עם בקר ה- Xbox Series X. למעשה סוני פיתחה משחק שלם – Astro’s Playroom – וצירפה אותו עם ה- PS5 רק כדי להדגים את יכולותיו של DualSense.

ראשית, שניהם מבססים על מפתח שונות מאוד. עבור סוני זה ‘חדש’. עבור מיקרוסופט מדובר ב“נגישות “. מושגים אלה משפיעים כמעט על כל נקודת מפתח שהחברות ציינו עד כה. כדוגמה, נאמר לנו שוב ושוב כי מכשיר הסדרה X נועד להיות נוח לכמה שיותר אנשים. שלפי מייקרוסופט פירוש הדבר הוא”לעגל את את השלט טיפה, לצמצם מעט ולעגל חלקים סביב הטריגרים, ולפסל בזהירות את האחיזה”.

בינתיים, DualSense של ה- PS5 מכיל טכנולוגיות רעננות שיכולות לחולל מהפכה בדרך בה אנו משחקים, וזה כמובן בתנאי שמפתחים אכן יבחרו להשתמש בטכנולוגיה. למרות שהתכונות שאנו מכירים ואוהבים עדיין קיימות, קיימת גם היכולת לשוחח עם חברים דרך הבקר עצמו, טריגרים אדפטיביים וטכנולוגיה רטט שפשוט גורמת לכם להרגיש דרך השלט, שאתם באמת מבצעים את מה שדמות על מסך עושה, וזה מדהים!

שתי החברות הן הפכים קוטביים גם כשמדובר בעתיד. פלייסטיישן מאמצת את העתידנות והשונה באמצעות DualSense. כאשר הם אפילו מדגישים את שליטת המגע, תכונה שלא ממש הגיעה לשום מקום בעידן PS4. בינתיים, Xbox שמה דגש על תאימות לאחור כדי להבטיח כי הבקר יהיה שמיש בכל דורות הקונסולה. יש לו אפשרות להשתמש בסוללות AA, למשל (להפך, DualSense נטען באמצעות כבל מסוג USB-C שבה עם הקונסולה).

אז האם זה אומר ש- DualSense אינו נגיש ובקר Series X אינו מציע שום דבר חדש? רחוק מזה. ההתקדמות של מיקרוסופט בדרכה שלה על ידי הכללת פונקציית ‘שיתוף’, שלא לדבר על תכונות בהשראת כבדות מבקרי ה- Xbox Elite (ליתר דיוק, הטריגרים והידיות יש בליטות מישושות לאחיזה מעולה, ואילו ה- D-pad הוא דרך חדשה המשלבת סגנונות משחק שונים). באשר לפלייסטיישן, סוני טוענת: “ה- DualSense נבדק על ידי מגוון רחב של גיימרים עם מגוון גדלי ידיים, על מנת שנוכל להשיג את רמת הנוחות שרצינו, עם ארגונומיה נהדרת”. עבורינו,לאחר משחק עם בקר ה- PS5 מצאנו כי יחסית כבד ואפילו מגושם בהשוואה ל- DualShock, אך בסופו של דבר די נוח.

ובסופו של דבר, ה DualSense של סוני שווה משהו רק אם מפתחי המשחקים יפתחו משחקים המשתמשים בטכנולוגיות החדשניות שיש בו (ואני באמת מקווה שכן), ואילו השלט של האקסבוקס הוא מעולה אבל גם דיי משעמם.

שירותים

מיקרוסופט יודעת טוב יותר מכולם שעתיד המשחקים הוא בשירותים (Games as Service). זהו תחום בו Xbox Series X יקבל יתרון ברור על פני ה- PS5, הודות להשקעה העצומה של מיקרוסופט בשירותים כמו Xbox Live, Play Anywhere, Games With Gold וכמובן- Xbox Game Pass. השירותים גם כולל תמיכה של משחקים חוצי פלטפורמות, הזרמת משחקים ושירותי מנוי של צד שלישי כמו EA Access.

Xbox Series X הושק עם פלטפורמה מבוססת, עובדת ויציבה. שחקנים יוכלו להנות מיד ממאות משחקים ב- Xbox Series X הודות לשילוב של תמיכה בתאימות לאחור ו- Game Pass, שירות מנוי הכולל מאות משחקים מהדורות הקודמים Xbox One, Xbox 360 ו- Xbox לצד גם משחקים אקסקלוסיביים של Xbox Game Studio. מיקרוסופט יצרה מערכת אקו סיסטם מאוד ידידותית לשחקנים.

בינתיים, פלייסטיישן הודיעה על תוספות לשירות פלייסטיישן פלוס שלה בדמות אוסף פלייסטיישן פלוס, ספריית ענק של משחקי PS4 ל- PS5 בהשקה. אך ברור, שבתחום השירותים אקסבוקס נמצאת כמה צעדים קדימה, כאשר שירות ה Game Pass כולל מאות משחקים בהם שחקני אקסבוקס יכולים לשחק בכל רגע נתון (סוג של נטלפליקס למשחקים).

מציאות מדומה VR

אם אתם רוציפ לחוות מציאות מדומה בקונסולה, האופציה הטובה היא PS5. למשעשה זו אפילו לא תחרות כשמדובר ב- VR. מיקרוסופט חידשה את אמונתה ש- VR שייך למחשבים אישיים פעם אחר פעם, בעוד סוני נרשמה לאחרונה בשיא בכך שהכפילה את מחויבותה לטכנולוגיה ה VR לאחר שמכרה יותר מארבע מיליון יחידות מאז השקתה בשנת 2016.

משקפי מציאות המדומה הנוכחיות של סוני ה PSVR תואמות קדימה עם ה- PS5, אם כי לא נופתע לראות השקה של גרסה חדשה של המשקפיים המיועדות ל PS5. זה יהיה הגיוני כי סוני תרצה משקפי PSVR מהדור הבא שיעבדו לצד קונסולת ה- PS5 מהדור הבא שלה, ובהתחשב בכוח המוגבר של המערכת, דברים טובים עשויים להגיע ל- PSVR .

תאימות לאחור

PS5 ו- Xbox Series X תומכים שניהם בתאימות לאחור, אם כי ברמות שונות. תאימות לאחור של PS5 אכן תאפשר לכם לשחק את רוב משחקי ה- PS4 שיש לכם על הדור החדש, כאשר היא גם תאפשר לשחק את רוב המשחקי המולטיפלייר בין הקונסולות, כלומר שחקני PS4 יכולים לשחק עם שחקני PS5. חשוב לציין, PS5 אינו תואם לאחור למשחקים מדורות לפני PS4.

באופן לא ייאמן, תכונת התאימות לאחור של Xbox Series משתרעת על פני משחקי Xbox מכל ארבעת דורות, מה שמוכיח כי מיקרוסופט מבינה כמה חשוב שהמשחקים הטובים ביותר (והנבחרים) ששוחררו בפלטפורמת Xbox מאז 2001 יוכלו לרוץ ב- Xbox Series X. עם זאת, ה- Xbox Series X יכול להכפיל את המסגרות ולהגדיל את הרזולוציה במשחקים נבחרים.

אם זה לא הספיק, כל האביזרים והציוד ההיקפי של Xbox One יעבדו ב- Xbox Series X, והמשחקים, ההישגים, ההתקדמות והאביזרים שלכם יוכלו לשרת אתכם גם במעבר לאקס בוקס סיריס אקס.

בקצרה?בתחום התאימות לאחור ל- Xbox יש יתרון ברור על סוני.

השקת משחקים ומשחקים אקסלוסיבים

עבור רבים, הקרב PS5 לעומת Xbox Series X ייפתר בסופו של דבר על ידי המשחקים האקסלוסיבים הקיימים לדורות החדשים. אבל גם מערך ההשקה חשוב, וזה תחום ש- PS5 מחזיקה ביתרון ברור.

הנה משחקי ההשקה הזמינים ב- PS5 (הרשימה מתחילה עם המשחקים האקסלוסיבים לפלייסטיישן 5):

  • Astro’s Playroom
  • Bugsnax
  • Demon’s Souls
  • Godfall
  • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
  • Marvel’s Spider-Man: Remastered
  • Sackboy: A Big Adventure
  • Assassin’s Creed Valhalla
  • Borderlands 3
  • Dead by Daylight
  • Devil May Cry 5: Special Edition
  • DIRT 5
  • Fortnite
  • Goonya Fighter
  • King Oddball
  • Maneater
  • Mortal Kombat 11 Ultimate
  • NBA 2K21
  • No Man’s Sky: The Next Generation
  • Observer: System Redux
  • Overcooked: All You Can Eat
  • The Pathless
  • Planet Coaster: Console Edition
  • Poker Club
  • Warhammer: Chaosbane Slayer Edition
  • Watch Dogs Legion
  • WRC 9
  • Call of Duty: Black Ops Cold War

לשם השוואה, מבחר משחקי ההשקה של Xbox Series X נראה מעט דל, במיוחד כאשר בוחנים כמה מתוחם הם בלעדיים ל- Xbox. כאשר Halo Infinite יגיע רק בשנת 2021, Xbox Series X איבדה את משחק ההשקה הגדול ביותר שלה, אבל עדיין יש הרבה משחקי השקה של Xbox Series X כדי להעסיק אותך עד משחקים אקסלוסיבים נוספות יתחילו להגיע.

באשר לבלעדיות, סוני חגגה זה מכבר את המבחר הארוך של משחקים אקסקלוסיביים לפלייסטיישן באיכות גבוהה, כמו The Last of Us 1 ו- 2, הסדרה Uncharted, ספיידרמן של מארוול, ועוד המון. מבחינה זו, היסטורית האקסבוקס מפסיד. אבל זה אמור להשתנות באופן דרמטי עם רכישתה של מיקרוסופט את בת’סדה (Bethesda), וייתכן כי היא תסלול את הדרך לסדרות Elder Scrolls, Fallout, וסדרת Doom ועוד להפוך לבלעדיות ל- Xbox. ועד שזה יקרה, ברגע זה, לפלייסטשן 5 יש ספריה עשירה משמעותית של משחקים אקסלוסיבים מזו הקיימת לאקסבוקס.

איזה קונסולה יש לחברים שלכם?

שיקול נוסף שכדאי לשקול הוא יכולת המשחק עם החברים. משחקי מולטיפלייר הם חלק בלתי נפרד מחווית הגיימינג. למרות שקיימים עוד ועוד משחקים שתומכים מולטיפלייר בין הקונסולות, בכל זאת ישנם לא מעט משחקים שלא מאפשרים לכם לשחק ברשת עם חברים מקונסולות אחרות.על כן, בדקו איזה קונסולות יש לחברים שלכם , כדי שתוכלו לוודא שאפשרות המשחק המשותפת תישמר לכם.

כמה עולה לי? ואיפה אפשר לקנות?

זאת אחת מהשאלות החשובות ביותר היא כמה זה עולה. קונסולת Xbox Series X עולה 499$ בארצות הברית ואילו בארץ תוכלו להשיג אותה ב2,229 שקלים. את הגרסה המוזלת ה Xbox Series S תוכלו להשיג בכמעט מחצית המחיר, 299$ בארצות הברית ובארץ 1335 שקלים. מה לגביי זמינות? את קונסולת האקס בוקס (גם ה X וגם ה S) תוכלו לקנות מיידית, לא חסר מלאי בארץ בכלל וזה מעולה!

מחיר ה-PlayStation 5 הרגיל עומד על 2,449 שקלים, בעוד ה-PlayStation 5 Digital Edition נמכר ב-1,999 שקלים. אך הבעייה הגדולה של הסוני 5 היא למעשה הזמינות, כאשר אין כרגע במלאי בישראל בכלל את הסוני והמצב דומה גם בעולם. כאשר מלאי נוסף צפוי להגיע סביב ינואר, פברואר 2021.

בשורה התחתונה: מה עדיף לי לקנות?

הקרב PS5 לעומת Xbox Series X מסתכם בסופו של דבר במשחקים ושירותים בלעדיים, ובסופו של דבר זה מסתכם לאיזו קונסולה יש את המשחקים והתכונות שאתם רוצים!

מיקרוסופט השקיעה שנים רבות בשירותים ובטכנולוגיית ענן, אך פלייסטיישן נאבקת עם אוסף פלייסטיישן פלוס, ספריית משחקי PS4 קלאסיים שתהיה זמינה ב- PS5 עם ההשקה.

ולכן, התחרות הפעם היא לא איזה קונסולה יותר חזקה, אלא הקרב הוא על משחקים אקסלוסיבים, ושירותים. למי שחשוב המשחקים האקסלוסיבים של סוני, הPS5 היא הקונסולה הנכונה. ואילו לאילו שרוצים להנות ממאות משחקים בחבילה אחת עם השירותים האקסלוסיבים שיש לאקס בוקס ה Xbox Series X או S הן הקונסולות הנכונות.

Written by עידן

מה קורה קוראים וקוראות יקרים:)?

אני עידן ואני המנהל והמייסד של אתר Widgeti ואת ערוץ היוטיוב שלנו:)

אני מגיל קטן חיי ונושם טכנולוגיה!
מהwindowsXP ועד היום אני אוהב טכנולוגיה, לומד טכנולוגיה ונכון לשלוש שנים האחרונות גם כותב ומפיק תכני טכנולוגיה.

סמארטפון - iPhone11 | מחשב: MacBook Pro 15" 2017

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מה הצבע של העיר שלי? מפת רמזור הקורונה

מה כתובת ה IP שלי? ואיך אפשר להסתיר אותה ברשת?