האייפון 12 החדש הינו מכשיר מעולה שאוהב מאוד על ידי הסוקרים בכל רחבי העולם, וזה בזכות כמה תכונות עיקריות כמו תמיכה ב 5G, עדכון עיצובי מרענן, מטען ה MagSafe, ועוד. אבל הנה שלוש תכונות שאין באייפון 12, והיינו רוצים שיהיו.
קורא טביעות אצבע
אפל עזבה את קורא טביעות האצבע האהוב ה TouchID כאשר השיקה את האייפון X, אותו היא החליפה בקורא הפנים FaceID. ולמעשה בחלק ניכר מהמצבים ה FaceID עובד מעולה, אך יש מצבים בהם ה FaceID לא יכול לעבוד לדוגמה כאשר אנחנו עם מסכה. מאז התפרצות נגיף הקורונה, אנחנו צריכים להסתובב עם מסכות, ועם מסכה ה FaceID לא יכול לעבוד, וזה גורם לכך שאנחנו צריכים להקיש את הסיסמה. שילוב של קורא טביעות אצבע על גביי המסך או אפילו על כפתור ההדלקה, כלומר שמכשירי האייפון יכללו גם קורא טביעות אצבע וגם קורא פנים זה השילוב המושלם. ובזמן שבעולם מכשירי האנדרואיד זה קיים כבר תקופה, למשתמשי האייפון זה חסר, וחבל שאפל לא שילבה קורא טביעות אצבע באייפון 12.
מסכי 120Hz
לכל דגמי ה- iPhone 12 מסכים עם קצב רענון מסך של 60 הרץ, מה שהיה אכזבה עבור רבים שקיוו שאפל תשלב מסכי 120 הרץ. קצב רענון מהיר יותר נותן מראה ותחושה חלקים יותר לטלפון כשאתה משתמש בו, ללא טשטוש תנועה בזמן שאתה נע בין המסכים והכל מרגיש קצת יותר מהיר. זו תכונה שנפוצה יותר ויותר בטלפוני אנדרואיד, כולל Samsung Galaxy S20 ו- OnePlus Nord. סביר להניח שאפל בחרה להישאר עם 60Hz כדי לסייע בשיפור חיי הסוללה, במיוחד מכיוון שהתוספת של 5G הופכת את הטלפונים עוד יותר לזוללי חשמל.
המעבדים החזקים בדגמי האייפון 12 פירושם שהביצועים תמיד מרגישים מחוספסים, מה שמביא לחוויה חלקה, למרות קצב הרענון הנמוך יותר. ואני אעדיף סוללה טובה יותר על פני מסך מהיר יותר בכל יום.
עדשת טלפוטו
המצלמה של האייפון 12 יכולה לצלם תמונות מעולות עם העדשה הרחבה המוגדרת כברירת מחדל ועם העדשה הרחבה במיוחד. מה שהיא לא יכולה לעשות זה זום אופטי עם עדשת טלפוטו שקיימת באייפון 12 פרו, 12 פרו מקס או אפילו בדורות קודמים כמו אייפון 11 פרו.