אפל הכריזה על מעבד מתקדם חדש לגמרי אירוע האביב שלה , ה-M1 Ultra. מטרת המעבד הזה היא להביא ביצועים גבוהים יותר, ככל הנראה למחשבים שולחניים המיועדים לאנשי מקצוע יצירתיים.
אפל טוענת שזהו המעבד הגדול ביותר שנבנה אי פעם, הישג שהיא הצליחה להשיג על ידי לקיחת שני מעבדי M1 Max וגישור ביניהם עם מחבר חדש, מה שמאפשר לאפל להגיע לביצועים מדהימים מבלי לאבד יעילות.
לשבב M1 Ultra המאסיבי יש GPU עם 8,192 יחידות ביצוע, מה שיציב אותו באותה רמה של RTX 3080 לפחות על הנייר. עם זאת, נצטרך לחכות ולראות איך זה יתפתח בבדיקות שלנו.
בדיוק כמו שאר משפחת המעבדים M1, ה-M1 Max הוא עיצוב מערכת שלמה-על-שבב, מה שאומר שה-CPU, GPU, RAM, אחסון ומנוע המדיה כלולים כולם בשבב אחד גדול.
עם זאת, בניגוד ל-SoCs האחרים של אפל, ה-M1 Ultra יהיה זמין רק ב-Mac Studio. M1 Ultra-powered Mac Studio יתחיל ב-$3,999 בארה”ב, 3,999 ליש”ט בבריטניה, ו-AU$6,099 באוסטרליה. זה זמין ב-18 במרץ. בארץ טרם נקבע המחיר הרשמי.
עדיף על RTX 3090? אוליי
בין כל המספרים שהראתה אפל בהשקה של ה-M1 Ultra אפל הציגה טבלה שאומרת שה-M1 Ultra יכול להגיע לרמות גבוהות יותר של ביצועים כמערכת מאשר Nvidia GeForce RTX 3090 ו-Intel Core i9-12900K, תוך צריכת 200W פחות חשמל.
זו טענה נועזת, אבל טענה שנוכל לראות שאפל באמת מספקת, תלוי בכמה כוח היא מוכנה להזרים לרכיבים שלה בדרגת שולחן העבודה. ל-M1 Ultra יש GPU בעל 64 ליבות בדרגה דיסקרטית עם 8,192 יחידות ביצוע. לאלה יש שם אחר, אבל בעצם יהיה מושג דומה לליבות CUDA עבור Nvidia או מעבדי סטרימינג מרובי עבור כרטיסים גרפיים של AMD.
עם 8,192 EUs, זה בדיוק שם למעלה עם Nvidia GeForce RTX 3080 ו-AMD Radeon RX 6800 XT, אז לא נתפלא אם תהליך הייצור היעיל יותר של 5nm יוכל לספק אפילו יותר ביצועים באותה כמות יחידות מחשוב .
מפרט לגיבוי
ה-GPU המובנה ב-M1 Ultra, כולל 64 ליבות. עם ה-M1 Ultra, תקבלו מעבד 20 ליבות עם 114 מיליארד טרנזיסטורים, מה שהופך אותו לאחד המעבדים הצפופים ביותר שנבנו אי פעם עבור מכשיר ברמה של צרכנים.
הליבות הללו מתחלקות ל-16 ליבות בעלות ביצועים גבוהים ו-4 ליבות יעילות. אם אתה לא מכיר, זה עוקב אחר אותו סוג של עיצוב שבב היברידי כמו ה-M1. הליבות בעלות הביצועים הגבוהים נמצאות שם כדי להתמודד עם עומסי עבודה כבדים שצריכים כוח גס רב ככל האפשר, והליבות בעלות היעילות הגבוהה פועלות ברקע כדי לטפל במשימות הרקע כפי שהן מופיעות.
ל-M1 Ultra, באופן יחסי, יש הרבה יותר ליבות ביצועים עבור כל ליבת יעילות מאשר שבב M1 המקורי שהופיע בשנת 2020. שבב המחשוב הראשון של אפל חילק את 8 הליבות שלו באמצע, עם 4 ליבות ביצועים ו-4 ליבות יעילות. זה אפשר ל-MacBook Air ול-MacBook Pro בגודל 13 אינץ’ לאזן בקלות בין ביצועים לחיי סוללה.
עם זאת, מכיוון שה-M1 Ultra נמצא רק ב-Mac Studio, חיי הסוללה אינם מהווים דאגה. אפל יכולה לתעדף את טעינת השבב בליבות בעלות ביצועים גבוהים מבלי להוסיף יותר ליבות יעילות, מכיוון שהיא פשוט לא צריכה לקחת את חיי הסוללה למשוואה. עבור אנשי המקצוע היצירתיים שישתמשו ב-M1 Ultra, כוח הוא שם המשחק. פרסומת
זהו גם שבב ה-Mac שיתמוך בעד 128GB של זיכרון RAM, כך שברור שהוא נועד להפעיל עומסי עבודה ברמה יצירתית כמו עריכת וידאו ורינדור, הדורשים כמויות אדירות של זיכרון RAM. זה אולי נשמע כמו הרבה זיכרון, אבל אם אתה צריך כל כך הרבה זיכרון RAM, אתה צריך את זה, ולעולם לא יהיה מספיק.
אפל הצליחה להשיג זאת על ידי הנחת שני קוביות M1 Max יחד וגישור ביניהם באמצעות חיבור, שנקרא באהבה UltraFusion. אפל טוענת שיש לזה צפיפות חיבור כפולה מכל טכנולוגיה – שוב, נראה – אבל זה אומר שיש רוחב פס של 2.5TB/s בין שני שבבי ה-CPU הראשיים, מה שאמור בעצם לבטל את הפיגור ביניהם, או להפוך אותו לכזה. מינימלי שזה חסר משמעות.
אפל כללה גם גרף המציג את ביצועי המעבד הגולמיים של ה-M1 Ultra מול Intel Core i9-12900K, בעל מעבד בנוי באופן דומה. אפל טוענת שהיא יכולה להכפיל את הביצועים של ה-Core i9-12900K עם הרבה פחות כוח. זה יהיה מדהים אם זה נכון, כמו בבדיקות שלנו, ה-Intel Core i9-12900K הוא בקלות המעבד השולחני המרכזי החזק ביותר בשוק כרגע. אנחנו רק תוהים איך הם משתווים למעבדי AMD Ryzen Threadripper Pro החדשים .