in ,

סקירה מלאה מסך גיימינג Asus ROG Swift PG259QNR

ה-Asus ROG Swift PG259QNR הוא מסך גיימינג מדהים המגיש קצב רענון מפלצתי של 360Hz לצד טכנולוגיית Nvidia G-Sync – על הנייר, שהופכת את ה-Asus למסך הגיימינג המהיר בעולם.

עד פה הכל מעולה, אבל ה-Asus עולה כ 4000 שקלים , כך שהוא לא בדיוק זול. זה גם לא בדיוק עבור כולם: ה-Swift מכוון לשחקני eSports תחרותיים שזקוקים לכל יתרון אפשרי.

בקצרה, שווה קנייה?

ה-Asus ROG Swift PG259QNR הוא צג הגיימינג המהיר ביותר בעולם, והוא מגבה את המהירות באיכות מוצקה, כמה תכונות חכמות ועיצוב חזק. אם אתה שחקן תחרותי ברמה הגבוהה ביותר שמחפש כל יתרון, זה המסך עבורכם!

מה אהבנו?

  • ביצועי 360Hz מטורפים!
  • איכות תמונה טובה
  • תכונות חכמות נגד השהייה
  • איכות בניית מעולה

מה לא אהבנו?

  • גודל קטן של 24.5 אינצ׳ בלבד
  • סופר יקר
  • חסר תכונת motion blurring

עיצוב ואיכות בנייה

ה-ROG Swift PG259QNR יוצא מהקופסה כשהמעמד כבר מחובר והבסיס מצויד בכמה ברגים קלים להתקנה מראש. זוהי אחת התצוגות היציבות ביותר שהשתמשתי בהן מזה הרבה זמן – מעמד המתכת רחב ונשאר נטוע היטב על השולחן שלך, ואין כמעט נדנוד כאשר המסך נדחק. המעמד מוצק וחלקו האחורי של הפלסטיק מפגין חוזק דומה.

זה חשוב מכיוון שמסך כמו PG259QNR צפוי להילקח להרבה אירועי משחקים, אז הוא צריך לשרוד הובלה תכופה.

קל להתאים את ה-PG259QNR. יש לו כוונון גובה של 120 מ”מ ווניתן גם לשנות לא את הזווית. הוא גם תומך בהרכבה של 100 מ”מ VESA. אסוס כוללת גם מהדק שולחן בקופסה.

ה-PG259QNR כולל שתי יציאות USB ושקע אוזניות, אך יציאות ה-USB נמצאות בחלק האחורי כך שקשה לגשת אליהן. למסך הזה אין גם חיבורי USB-C וללא רמקולים, אם כי לרוב הגיימרים יהיו רמקולים משלהם או אוזניות גיימינג בכל מקרה.

יכולות ומפרט

קצב הרענון של 360Hz הוא תוספת מדהימה למצבים תחרותיים – פירושו שניתן להציג את המשחק במהירות מדהימה. זהו עניין גדול עבור eSports, כאשר קצב רענון מהיר יותר אומר יתרון תחרותי ושם אלפיות השנייה עושות את ההבדל בין ניצחון להפסד.

ה-PG259QNR משתמש ב-Nvidia G-Sync, כך שה-360 פריימים לשנייה האלה מסונכרנים עם הכרטיס הגרפי שלך כך שאין קריעה או גמגום. מסך זה עובד גם עם כרטיסי מסך של AMD.

ה-Nvidia Reflex Latency Analyzer הכלול מודד את ההשהיה בין העכבר, המחשב האישי והתצוגה שלכם – בעצם, ההשהיה בין לחיצה על העכבר לבין הפעולה המתרחשת על המסך. התוצאות נמדדות באלפיות שניות וכלי זה יכול להדגיש כיצד משתנה חומרת המחשב, עכבר חדש או שינויים בתצוגה יכולים לשפר את זמני התגובה.

שאר המפרט של ה-PG259QNR מיועד לספורט אלקטרוני. יש זמן תגובה של 1ms, שהוא מעולה והתצוגה הבסיסית היא פאנל IPS עם צבע של 10 סיביות. למסך יש גם ציפוי שאינו בוהק.

למסך הזה רזולוציה של 1920×1080 וגודל אלכסוני של 24.5 אינץ’. הנתונים האלה לא מרשימים אבל הגיוניים לתחרות: הגודל הקטן של המסך הזה אומר ששחקנים יכולים לראות כל פינה ללא תנועות ראש, והרזולוציה הנמוכה יותר פירושה שיותר כרטיסים גרפיים יוכלו להתמודד עם משחקי 360fps.

עם זאת, תזדקק למשהו כמו כרטיס מסך RTX 3080 עבור רוב המשחקים, והכרחי שיהיה לך מעבד טוב למשחקים וגם זיכרון מהיר.

ישנם כמה אזורי תכונה שבהם ה-PG259QNR לא כל כך מרשים. אין לו Asus Extreme Low Motion Blur (ELMB), שמשתמש בהנעת תאורה אחורית עם G-Sync כדי לשפר את החדות.

יש לו את טכנולוגיית ה- Ultra Low Motion Blur המקורית של Nvidia, אבל זה לא עובד עם G-Sync ומתפקד רק בקצבי רענון קבועים של 144Hz או 240Hz. ההשמטות הללו מאכזבות, אבל לא מדובר בסיפור גדול מידי כי ב-360Hz אין כמות עצומה של טשטוש תנועה שצריך להפחית.

יש עוד כמה דברים שצריך לזכור עם תצוגה זו. למרות שיש לו כניסות DisplayPort ו-HDMI, יציאת ה-HDMI פועלת בקצב רענון מרבי של 240 הרץ. אל תצפו שהפאנל הזה יהיה אפקטיבי גם עם HDR: בעוד שהמסך הזה אכן תומך ב-HDR10, בהירות השיא שלו של קצת יותר מ-400 ניטים והיעדר עמעום מקומי שלו פירושם שלא תקבל שיפור טוב בתוכן HDR.

ביצועים

קצב הרענון של 360Hz מספק ביצועים מרהיבים, ללא תחרות במשחקים מהירים כמו CS:GO, Fortnite ו-Overwatch, בתוספת G-Sync אומר שהביצועים כמעט ללא רבב.

ההבדל בין קצב הרענון הנפוץ יותר של 240 הרץ לפאנל ה-360 הרץ הזה מורגש, אבל הוא לא מורגש באופן שבו המעבר מ-60 הרץ ל-240 הרץ מורגש.

שיעורי רענון גבוהים יותר מספקים תשואות פוחתות בהשוואה לאותן קפיצות מוקדמות. ככזה, רוב הגיימרים עדיין יהיו שבעים מפאנל של 240 הרץ, בעוד שרק שחקני ה-eSports הנלהבים ביותר יזדקקו ליתרון הדק יחסית שמספק צג 360 הרץ.

באופן דומה, בעוד שהמעבר ל-360Hz משפר גם את זמן ההשהיה, זה עוד תחום שבו השיפורים קלים יחסית.

פאנל ה-IPS הבסיסי איכותי. רמת הבהירות השיא שלו של 413 ניטים טובה מספיק עבור אורות מקום בהירים ויחס הניגודיות של 1,214:1 גבוה מספיק כדי לספק חיוניות ובהירות טובה למשחקים.

רמת השחור יכלה להיות טובה יותר, אבל זה לא הורס. זוויות הצפייה והאחידות הן שתיהן מצוינות.

טמפרטורת הצבע של 6,418K מעולה וה-Delta E הממוצע של 0.64 הוא מהשורה הראשונה, כך שתקבלו צבעים מדויקים. ה-Asus הציג 99.3% מטווח הצבעים של sRGB, כך שהוא יפיק בקלות כל גוון הנדרש למשחקי מיינסטרים, אבל הוא ייצג רק 73% ו-72% מטווחי הגוונים של Adobe RGB ו-DCI-P3. זה מאכזב, אבל גם לא חשוב למשחק תחרותי.

בשורה התחתונה

ה-Asus ROG Swift PG259QNR בהחלט לא יתאים לכולם וזה בעיקר בגלל המחיר הגבוה, הגודל המוגבל והרזולוציה הנמוכה שלו.

עם זאת, השילוב של קצב רענון של 360Hz, Nvidia G-Sync וזמן תגובה מעולה פירושו שזהו צג הגיימינג המהיר ביותר בעולם כרגע.

העיבוד החלק והמהיר להפליא משולב עם איכות בנייה אדירה, תצוגה טובה על המסך ואיכות תמונה מוצקה. פאנל זה הוא אידיאלי עבור שחקני eSports התובעניים ביותר כמו CS:GO ו-Fortnite.

רק אותם שחקנים יוקרתיים יפיקו את המרב מהתצוגה הזו, שיקבלו יתרון משמעותי על פני פאנל 240Hz.

אחרת, צגי 240Hz כמו Samsung Odyssey G7 עדיין חלקים – ויש להם רזולוציות גבוהות יותר, גדלים גדולים יותר, יותר תכונות ומחירים נמוכים יותר.

Written by עידן

מה קורה קוראים וקוראות יקרים:)?

אני עידן ואני המנהל והמייסד של אתר Widgeti ואת ערוץ היוטיוב שלנו:)

אני מגיל קטן חיי ונושם טכנולוגיה!
מהwindowsXP ועד היום אני אוהב טכנולוגיה, לומד טכנולוגיה ונכון לשלוש שנים האחרונות גם כותב ומפיק תכני טכנולוגיה.

סמארטפון - iPhone11 | מחשב: MacBook Pro 15" 2017

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכירו את האייפון SE 2022 – האייפון המוזל החדש של אפל

MacBook Air בגודל 15 אינץ’ יכול להיות המחשב הנייד הטוב ביותר שנוצר אי פעם