רבות נכתב על צדה האפל של תעשיית הגיימיג הבא לידי ביטוי בהתבטאויות סרקסטיות, השפלות, קללות והטרדות מיניות של גיימריות. חברת אינטל שלא יכלה להשאר אדישה לכך, תשיק את Bleep, אפליקציה חדשה שמטרתה לפתור בעיה זו באמצעות פלטור והשמטת שפה פוגענית בשיחות הנערכות בין שחקנים ב- In game voice chats.
בכנס מפתחי משחקים שנערך בסוף השבוע (GDC), אינטל חשפה פרטים על אודות “בליפ”, אפליקציה לסינון התבטאויות פוגעניות ואלימות מסוג שיימינג, נגד להט”ב, אמירות שנאה בכלל ושנאת נשים בפרט, שימוש בשמות פוגעניים, התייחסות לצבע עור, גזענות, שפה מינית, קללות, ואמירות לאומיות לבנה. האפליקציה, שנמצאת כעת בשלבי פיתוח מוקדמים, מפותחת בשיתוף עם חברת “Spirit AI”, המפתחת כלים לזיהוי והסרה של טקסט פוגעני במשחקי מחשב, ותושק בגרסת בטא בשפה האנגלית במהלך השנה.
“המחקר שלנו הראה כי שימוש בשפה רעילה הוא נקודה כואבת עבור גיימרים וגיימריות רבים, אך קיימים מעט מאוד כלים המאפשרים למשתמשי הקצה לקבוע את סוגי התוכן עליהם הם יכולים לפלטר. בליפ תאפשר לשחקן לשלוט בחוויית המשחק האישית שלו, מבלי להתערב בזו של אחרים, ולבחור את התכנים מהם הוא רוצה להמנע.” אמר רוג’ר צ’אנדלר, סגן נשיא באינטל. “בשלב הראשון האפליקציה תהיה זמינה בשפה האנגלית בלבד, וכשתוכח יעילותה ותרומתה עבור המשתמש היא תורחב לשפות נוספות”, הוסיף.
באינטל מציינים כי בליפ תתעדכן באופן שוטף ותתייחס לביטויים/ אמירות פוגעניים חדשים. Spirit AI תדאג לעדכן באופן שוטף את הגדרות “השפה הרעילה” על בסיס למעלה מ-2 מיליארד הודעות בשבוע שנרשמות בפלטפורמות משחקים ופלטפורמות חברתיות המכסות מבחר רחב של משחקים”, אומר צ’אנדלר. בנוסף עם השקת האפליקציה אינטל תקים אתר תמיכה ציבורי בו משתמשים יוכלו לדווח על ביטויים נוספים שהם מבקשים לכלול תחת הגדרת “שפה רעילה”.
בליפ צפויה לעבוד עם כל כל יישום המשתמש בשמע (אינה מיועדת עבור טקסט או תמונות), כך שהיא מתאימה לשימוש עבור Twitch, דיסקורד ופלטפורמות משחקים קנייניות. “אף על פי שידוע לנו כי אפליקציה מהסוג של בליפ לא יכולה למגר מהיסוד את תרבות השפה הסרקסטית והאלימה, חשוב לנו לספק אותה למשתמשים כפתרון אפשרי להתמודדות עם הבעיה”, מסכם צ’אנדלר.