in ,

WTFWTF

איך לבחור מעבד? המדריך השלם לבחירת מעבד למחשב ב 2021

אחד החלקים החשובים ביותר במחשב הוא ללא ספק המעבד. המעבד במחשב מטפל ברוב החישובים שעושה המחשב. ולכן אם אתם מעוניינים לשדרג את המחשב, או לקנות מחשב מחשב חדש חשוב לדעת כיצד לבחור מעבד.

קניית מעבד נכון יכולה להיות מבלבלת. Cores, threads, clocks, and cache הם כל המספרים שיש לנו גישה מוכנה אליהם, אך כדי להבין אותם צריך מעט ידע. בסוף המדריך הזה לרכישת מעבד, תוכלו לדעת כיצד לבחור מעבד, מה לחפש, וכל מה שכדאי להכיר לפני שבוחרים מעבד למחשב שלכם!

אינטל מול AMD איזה מעבד כדאי לי לקנות?

ישנם שני יצרני מעבדים עיקריים בכל הנוגע למחשבים שולחניים וניידים: AMD ואינטל. עד שנת 2017, אלא אם כן היית הולך בתקציב אולטרה, אינטל הייתה הבחירה האמיתית היחידה, אך כיום, בין אם תבחרו AMD או מעבד אינטל, תהיה לכם חוויה מעולה ודי דומה (כל עוד כמובן תקנו את דגם המעבד המתאים לכם).

זה לא אומר שאין מקרים שבהם סביר להניח שנמליץ על מעבד של חברה אחת על פני השנייה, אך ההבדל אינו מהותי כמו שהיה פעם, וישנם גורמים אחרים שעשויים להיות חשובים יותר עבורך.

הערה אחת חשובה, לעומת זאת, היא שאם אתם מתכננים לבנות מחשב (להלן כמה טיפים מועילים כיצד), עליכם לקנות רכיבים תואמים. לוח אם של אינטל לא יעבוד עם מעבד AMD, ולהיפך.

אתם יכול להשתמש בכונן SSD של אינטל בלוח אם המתאים למעבד AMD או בכרטיס גרפי של AMD במחשב עם מעבד של אינטל, אך כשמדובר במעבדים ולוחות אם, עלכם לקנות את התואם.

תגיות מעבדים ודורות

ניתן להבין הרבה על מעבד פשוט על ידי ידיעת הדור שממנו והדרג שהוא יושב בתוך הדור ההוא. ל- AMD ולאינטל תוכניות שמות שונות למעבדים שלהן, והיכולת לפענח אותן היא חשובה. מעבדים חדשים יותר הם בדרך כלל טובים יותר, וכפי שנסביר לאורך המדריך הזה, היכולת להבחין במעבדים על בסיס פרטני תאפשר לכם לבחור מה רלוונטי ומה לא.

מעבדי AMD האחרונים הם חלק מסדרת Ryzen 5000. המספר הראשון מציין את הדור, ואילו המספר השני מציין את המקום בו המעבד יושב בדור זה. לדוגמא, 5600X ו- 5800X שניהם מגיעים מסדרת Ryzen 5000, אך 5800X הוא מעבד מהיר ובעל יכולות ביצועים גבוהות יותר בדור זה.

המספרים עצמם לא אומרים הרבה. למשל, אם אתה מניח שמעבדי Ryzen 5000 הם הדור החמישי של מעבדי Ryzen. אבל זה לא המקרה (זהו למעשה הדור הרביעי של מעבדי Ryzen ורק השינוי האדריכלי השלישי). באופן דומה 5800X מתויג עם תג Ryzen 7 ו- 5600X עם תג Ryzen 5, בעוד ל- 5900X יש תג Ryzen 9 מתאים יותר.

המספרים עצמם אינם חשובים. ככה הם משווים זה לזה. Ryzen 5900X מגיע מדור חדש יותר מאשר 3900X, ו- 5800X ו- 5600X הם מאותו הדור, אך 5800X מהיר יותר.

תוכנית השמות של אינטל דומה, תוך שימוש במספר הראשון לציון הדור ובמספר השני לציון המקום בתוך אותו דור. כמו AMD, גם אינטל מסווגת את המעבדים שלה לשכבות (Core i7 ו- Core i9, למשל). בידיעה זו, נוכל לבחור את אינטל 10900K כמעבד דור 10 שנמצא ברמת ה- i9. שוב, עדיף כאן יותר.

שום דבר אינו פשוט כשמדובר במתן שמות למעבדים. כמו AMD, גם אינטל פורצת ממוסכמת השמות שלה. 10400 ו- 10600K, למשל, הם שניהם מעבדי i5 מדור 10. הגבוה עדיין טוב יותר, אם כי, כך שבדרך כלל ה- 10400 יצליח להגיע לביצועים פחות טובים מ- 10600K.

אינטל מוסיפה גם סיומת לרוב המעבדים שלה המציינת פונקציונליות מסוימת (או היעדר פונקציונליות כזו). אין באמת הסבר סביר לאותיות הסיומת ולמשמעותן, אז פשוט נפרט אותן במקום זאת:

G1-G7: רמת גרפיקה
E: Embedded
F: דורש גרפיקה נפרדת
G: כולל גרפיקה נפרדת
H: ביצועים גבוהים מותאמים לנייד
HK: ביצועים גבוהים מותאמים לניידים, פתוח (ניתן לבצע אובר קלוק)
HQ: ביצועים גבוהים המותאמים לניידים, מרובעי ליבות
K: פתוח (ניתן לבצע אובר קלוק)
S: מהדורה מיוחדת
T: אופטימיזציה של צריכת חשמל
U: חסכוני בחשמל בנייד
Y: נייד עם צריכת חשמל נמוכה במיוחד

למרבה המזל, לא תיתקל ברוב הסיומות בקניית מעבד. החשובים שיש לזכור הם F ו- K עבור מעבדי שולחן העבודה של אינטל. ולניידים, HK ו- U מופיעים הכי הרבה.

ליבות ו Threads

ליבות הן למעשה כמו מעבדים בודדים, על הליבות יחד ארוזות יחד על אותו שבב. באופן מסורתי, הם יכולים לבצע משימה אחת בכל פעם, כלומר יותר ליבות משפרות את המעבד בריבוי משימות. תוכנה מודרנית תעדיף לנצל יותר ליבות בבת אחת כדי לבצע את אותה עבודה, כך שיותר ליבות יכולות לגרום גם לתוכנות מסוימות לרוץ מהר יותר.

Threads הם מספר המשימות שמעבד יכול לבצע בכל פעם. מעבדים מודרניים רבים מציגים ריבוי טרדים סימולטני (הנקרא hyperthreading במעבדי אינטל), זה מאפשר למעבדים למנף ביצועי ליבות אחרות למשימות נוספות. לכן לעיתים קרובות תראו מעבד המופיע עם ארבע ליבות ושמונה Threads או שש ליבות ו -12 Threads. ה Threads הנוספים הללו אינם מהירים כמו הליבות עצמם – מכיוון שהם ממנפים למעשה חלקים במעבד שאינם בשימוש נמוך – אך הם בדרך כלל משפרים את הביצועים בהפרש ניכר.

תוכנות מסוימות יכולות למנף יותר ליבות ו Threads מאחרות, מה שהופך את מספר הליבות וה Threads שיש למעבד לאינדיקטור גדול לביצועים פוטנציאליים. אם יש יותר ליבות ממה שאתה צריך, זה לא מזרז את העניינים מעבר לגבולות התוכנה שיכולה להתמודד עם זה, וזה יכול להוביל לכך שהליבות לא יהיו מהירות כמו אלה שבבים עם מספרים קטנים יותר.

אם אתם רק רוצים לענות על מיילים, לגלוש באינטרנט ולצפות בנטפליקס, ליבה כפולה תספיק, אם כי תמצאו את החוויה שלך מהר יותר עם ארבע ליבות, במיוחד אם אתם רוצים לבצע ריבוי משימות במערכת שלכם.

אם מדובר במחשב גיימינג, תרצו לפחות מעבד מרובע ליבות ורצוי כזה עם תמיכה בשמונה Threads. ישנם יתרונות למעבד עם מעבד בעל שש ליבות.

אם אתה עורך וידיאו או שמע, מקודד וידאו או עובד עם בסיסי נתונים גדולים, השמיים הם כמעט הגבול עם כמה ליבות אתה יכול למנף – אם כי כאשר עוברים מעבר לשמונה ליבות, לא תראה קפיצות כה גדולות בביצועים. ובכל זאת, המעבדים Ryzen 5900X ו- 5950X של AMD עם 12 ו -16 ליבות הם שניים מהמעבדים הטובים ביותר ומראים כי ליבות יכולות לעזור לאילו העוסקים במשימות מורכבות הדורשות הרבה כוח.

ישנם אפילו מעבדים עם עד 64 ליבות , אך הם יקרים להפליא ושווה לשקול רק עבור אנשי מקצוע.

מהירות

שיקול מרכזי נוסף עם מעבדים הוא מהירות השעון. זהו דירוג המגה-הרץ (MHz) והגיגה-הרץ (GHz) ומייצג כמה אוספי משימות שמעבד יכול לבצע בשנייה. זה ייצוג הוגן למהירות ליבות בודדות, אם כי זה לא מספר את כל הסיפור. אם לשני מעבדים מאותו דור יש מספר זהה של ליבות, אך לאחד מהירות שעון גבוהה יותר, הוא יעבוד מהר יותר.

מכיוון שמהירויות שעון גבוהות יותר פירושן ליבות בודדות הפועלות מהר יותר, יש מעבדים עם פחות ליבור מהירות שעון גבוהה לכל ליבה. שימו לב, שפחות ליבות מביאות ביצועים טובים יותר ביישומים מסוימים שלא עברו אופטימיזציה לריבוי ליבות וטרדים. לכן מעבד 10 ליבות כמו i9-10900K של אינטל הוא בר השוואה למעבד 16 ליבות כמו Ryzen 9 5950X של AMD בהרבה מידות. ל- 5950X יש יותר ליבות, אך ל- 10900K ליבות מהירות יותר, וזה יכול להיות דבר טוב תלוי באילו יישומים אתה משתמש.

גרפיקה משולבת במעבד

מעבדים יכולים לכלול גם שבבי גרפיקה משולבים על אותו שבב, מה שמאםשר להם לפעול גם ללא תלות בכרטיסי מסך נוסף. למעבדי אינטל עם האות F (כמו 9900KF) אין גרפיקה מובנית, אך לרוב לאחרים יש צורה כלשהי. היכולת הגרפית של הגרפיקה המשולבת המעבדים בדרך כלל לא גבוהה, אבל שבב גרפי משולב ברמת כניסה כמו UHD 620 יכול לעשות בין 30 ל -60 פריימים לשנייה במשחקים ישנים יותר כמו CS: GO.

שבבי הגרפיקה מהדור ה -11 של אינטל (שנמצאו במעבדי Ice Lake מהדור ה -10) מגיעים בתצורות של איריס פלוס ומציעים ביצועי משחק סבירים. בבדיקות, ה GPU של יחידת ביצוע 64, על גבי ה- Core i7-1065G7 ב- Dell XPS 13, הצליח מעל 43 fps ב- DotA 2 בהגדרות פירוט נלהבות ב 1080p. מצאנו שזה יותר מסוגל לשחק את פורטנייט ב 720p ו- 1080p. זהו שיפור גדול ביחס למה שראינו עם מעבדי ה- GPU המשולבים של אינטל בשנים האחרונות.

עם זאת, שיפור גדול עוד יותר הגיע עם גרפיקה Iris Xe מהדור ה -12 של אינטל, שהוצגה לראשונה על שבבי Tiger Lake מהדור ה -11. לאחר בדיקת ה- i7-1185G7 המובילים ביותר, הצלחנו בממוצע 45 fps ב- Civilization VI ו- 51 fps ב- Battlefield V ב 1080p עם הגדרות בינוניות. Fortnite נאבקה בבדיקות שלנו, עם זאת, רק 34 fps ב 1080p עם הגדרות בינוניות.

ובכל זאת, הגרפיקה של איריס Xe של אינטל נותרה פיתרון הגרפיקה המשולב המשכנע ביותר הקיים כיום. זה עדיין רחוק מ- GPU ייעודי, אך עליית ענק מדורות קודמים של גרפיקה משולבת.

המעבדים של AMD בדרך כלל אינם כוללים גרפיקהבמעבדי המחשב הנייח, אם כי ישנם יחידות עיבוד מואצות (APU) שעושות זאת. הם דומים יותר לגרפיקה מהדור ה -11 של אינטל, ומציעים ביצועים סבירים בהגדרות משחקי כניסה וספורט אלקטרוני.

כל המעבדים הניידים של AMD כוללים גרפיקה על גבי vega, ובתצורות מסוימות הם יכולים להיות ראויים למשחק. מצאנו כי ה- RX Vega 10 במחשב נייד מצויד Ryzen 7 3700U יכול להיות יותר מסוגל לקצב פריימים נוח ב- Diablo 3 ו- Half-Life 2.

צריכת חשמל וחום

הביצועים הם הגורם החשוב ביותר ברוב רכישות המעבד – אחרי הכל, אם אתם לא יכולים לעשות את מה שאתם רוצים עם השבב החדש מהר יותר ממה שהיית יכול בעבר, מה הטעם בשדרוג? אך אם אתם מחפשים מחשב שקט, מחשב יעיל או כזה שהוא קומפקטי במיוחד, דרישות הספק וטמפרטורה הן גם שיקולים חשובים.

למרבה הצער, לא AMD ולא אינטל נותנות נתונים ברורים במיוחד לגבי צריכת החשמל ופליטת החום של המעבדים שלהם, במקום לנקוט באגד של השניים לדירוג של כוח עיצוב תרמי (TDP). זה מתבטא בוואט-וואט, וזה נותן מושג גס של כמה כוח המעבד ידרוש מאספקת החשמל וכמה יכול מאוורר למעבד לקרר כדי לשמור עליו בטמפרטורות פעולה בטוחות.

מעבדי מחשבים ניידים בעלי עוצמה נמוכה פועלים בין וואט בודד ועד 45 וואט במכונות המשחק החזקות ביותר, בעוד שמעבדים שולחניים יכולים להגיע עד 125 וואט במקרים מסוימים, אם כי הם בדרך כלל איפשהו בין 65 ווט ל 95 וואט.

Written by עידן

מה קורה קוראים וקוראות יקרים:)?

אני עידן ואני המנהל והמייסד של אתר Widgeti ואת ערוץ היוטיוב שלנו:)

אני מגיל קטן חיי ונושם טכנולוגיה!
מהwindowsXP ועד היום אני אוהב טכנולוגיה, לומד טכנולוגיה ונכון לשלוש שנים האחרונות גם כותב ומפיק תכני טכנולוגיה.

סמארטפון - iPhone11 | מחשב: MacBook Pro 15" 2017

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מהם ההבדלים בין סוגי המארזים Full-tower מול mid-tower או mini-tower – איך בוחרים מארז למחשב?

בקרוב תוכלו לפתוח את האייפון באמצעות ה Face ID עם מסכה על הפנים – הנה כל הפרטים